Blog posts

Vacanta in Sankt Petersburg

Vacanta in Sankt Petersburg

Calatorii, Europa, Rusia, Vacanta

Sankt Petersburg este o metropola occidentala pe taram rusesc care se ridica la nivelul oricarei capitale europene cu pretentii, in ceea ce priveste eleganta si farmecul. Putem spune ca exista o similitudine intre Sankt Petersburg si Amsterdam si aceea ar fi canalele, raurile si podurile (unele dintre ele mobile) care le traverseaza. Oriunde te vei afla in acest oras este imposibil sa nu auzi de tarul Petru cel Mare, cel care a modernizat Rusia.

Vacanta in Sankt Petersburg - Petru cel Mare

Obictive turistice in Sankt Petersburg

O sa incerc sa fac un rezumat a ceea ce putem vedea in cateva zile pe care le avem la dispozitie in Sankt Petersburg, orasul pe care ar trebui sa-l vedeti macar o data-n viata… Puteti incepe vizita cu o plimbare pe bulevardul principal Nevski Prospekt. Lung de 4,5 km care in trecut era acoperit de paduri, acum este locul unde intalnim istoria la tot pasul. Prezenta cladirilor care salasluiesc aici asteptand turistii sa le descopere frumusetile, fac dovada acestui fapt.

Vacanta in Sankt Petersburg - Nevski Prospekt

As incepe cu placerile majore

Muzeul Hermitage, locul unde frumusetea si arta emana de la primii pasi. Ganditi-va ca aveti la dispozitie 1000 de sali in care va puteti delecta cu cele mai minunate colectii de arta din lume. Nu va speriati, aveti in interior bancute la dispozitie unde va puteti odihni. La intrare aveti la dispozitie pliante care sa va indrume spre traseele dorite.

Palatul de iarna, a fost construit ca principala resedinta a tarilor. Adapostind opere de arta valoroase, facut parca a arata bogatia rusilor… O constructie in stil baroc, proiectata de Bartolomeo Rastrelli in 1754, in interiorul careia gasim saloanele in care luxul este la mare cinste.

Casa Muzeu Dostoevsky, este casa unde a locuit impreuna cu familia inainte de-a muri. Locul unde sunt pastrate cartile si biroul la care si-a  scris o parte din lucrari, locul de unde auzea clopotele bisericii aflata in apropiere…

Muzeul National Rus, aflandu-se in Palatul Mikhailovsky, piesele de aici apartinand artistilor autohtoni, un muzeu care cuprinde icoane, pictura etc..

Catedrala Sfantul Isaac, a fost ridicata de tarul Alexandru I. Granitul necesar la constructia coloanelor a fost adus din Finlanda. Coloanele fiind cele  care sustin cupola aurita a catedralei. Este considerata una dintre cele mai mari biserici ale lumii.

Fortareata Sfintii Petru si Pavel, ridicata de Petru cel Mare in anul 1703, a folosit ca inchisoare. Initial avand rol de a fi scut in fata posibilelor atacuri venite de la dusmani. Detine o serie de cladiri impresionante catedrala Sfintii Petru si Pavel, Muzeul Orasului etc.

Un mic popas intr-o lume de vis

Daca faceti o mica excursie in imprejurimile Sankt Petersburgului, nu daca, ar fi musai sa ajungeti la palatele imperiale. Cam la 30 de km de oras se afla Palatul Peterhof, putem sa-l numim Versailles-ul rusesc. O serie de edificii amplasate intr-un peisaj care incanta ochii, gradini, fantani, cascade, alei largi, se poate intampla sa ramaneti cu gura cascata la propriu, nu am cuvinte pentru a va detalia asemenea capodopere.

La 25 de km de Sankt Petersburg o sa descoperim maretul domeniu imperial, Tsarskoe Selo, fosta resedinta de vara a Ecaterinei II. Dintre minunatele saloane se evidentiaza Sala Mare, Sala Portretelor si Sala de Chihlimbar… In parcul care se intinde pe 560 de hectare se gasesc Gradinile in stil frantuzesc alte oaze de frumos care-ti incanta privirea…

Concluzionand, v-as recomanda din tot sufletul sa vizitati Sankt Petersburg si poate nu doar pentru un city break, fiindca ar fi multe de vizitat dar mai pe indelete…

Si acum indreptandu-ne catre o noua destinatie va las cu bine…

La buna vedere…….

About the author

Despre mine, ce sa zic?
Sunt micul povestitor
Care-ncearca sa va zica
Mai o gluma cat de mica,
Mai un sfat ca nu-i pacat,
Poate-o fi demn de urmat.
Mai sunt multe de vorbit
Si la fel de povestit.
Dar va spun sincer, curat,
Ca asta-i mai important.
Am albit si eu un pic
Cat timp am calatorit.
Si-acum ma pornesc a spune,
Unde-am poposit prin lume.
Si daca ma urmariti,
Veti vedea ca nu gresiti.
Nu vreau sa va mai retin,
Eu aici mereu revin
Cu desaga incarcata,
Cu povesti din lumea toata.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *