Blog posts

Vacanta in Edinburgh

Vacanta in Edinburgh

Calatorii, Edinburgh, Europa, Marea Britanie, Scotia, Vacanta

Cel mai vizitata oras al Marii Britanii, Edinburgh, dupa Londra, este o locatie de vacanta unde festivalurile, viata de noapte, strazile vechi si castelele minunate reusesc sa uneasca trecutul tumultos cu prezentul spumos.

O privire printre valorile orasului Edinburgh

Capitala Scotiei are toate ingredientele pentru un city break reusit chiar mai mult pentru cei care n-au timpul limitat. De la inceput o sa va sfatuiesc sa mergeti pe jos pentru ca distantele nu sunt foarte mari si-ar fi pacat sa nu aprofundati tot. Ei bine, daca insistati puteti sa mergeti si pe bicicleta, au pistele bine facute. O sa va odihniti cand ajungeti in Leith, zona portuara unde va recomand sa mancati un peste bun la unul dintre restaurantele de specialitate… S-o luam usurel sa va recomand cam care ar fi cele mai frumoase obiective turistice. Ma gandeam, nu pot sa fiu obiectiva, asa ca ordinea va fi aleatorie si-o sa incep cu:

Edinburgh - Castelul din EdinburghCastelul din Edinburgh ridicat pe o roca vulcanica priveste semet orasul ducand in spate 500 de ani de istorie. Partea cea mai veche a cladirii este detinuta de Capela Sf. Margareta, castelul mai adaposteste Muzeul National de Razboi, bijuteriile coroanei din Scotia. Aici ai nevoie de vreo 3 ore pentru a vizita totul.

Pretul de intrare este 10 ₤

Yachtul Regal Britannia, fostul yacht al familiei regale lansat la apa in 1953, este cel care a condus-o pe regina in mai multe vizite oficiale in decursul a 44 de ani.

Pretul de intrare este de 9 ₤

Holyrood Park se intinde pe o suprafata de 263 de hectare, aflat in centrul orasului, candva a servit ca teren de vanatoare suveranilor scotieni. O oaza de verdeata creata in 1541

Scott Monument un monument inalt de 60 de metri care-l cinsteste pe cel mai cunoscut autor al Scotiei, Sir Walter Scott.

Pretul de intrare este de 4 ₤


Frenezia cunoasterii continua in Edinburgh

Edinburgh - Royal MileRoyal Mile artera are o lungime de 1600 de metri, traverseaza orasul vechi. Este o strada cu magazine pline de antichitati, suveniruri, restaurante, sa admirati casele burgheze autentice. Pe traseu merita sa va opriti la Muzeul Scriitorilor, Muzeul Copilariei etc.

 

Catedrala Saint Giles una dintre principalele biserici de aici, dateaza din sec XIV, avand turla in forma de coroana…Nu aveti de platit intrarea dar ar cam trebui sa faceti o donatie de 3 ₤.

Gradina Botanica Regala este locul unde va puteti relaxa printre miile de specii pe care le adaposteste gradina. Sera cu cei mai inalti palmieri din Marea Britanie.

Pretul de intrare in sere este de 4 ₤, intrarea in gradina este gratis.

La fel de importante sunt si celelalte locatii pe care n-as vrea sa le ratati si anume: Galeriile Nationale ale Scotiei, George Street, Palatul Holyrood, Apartamentele Reginei Maria a Scotiei, Grassmarket, Arthur’s Seat etc.

Privesc literele care-mi zboara prin fata si recunosc ca am nostalgii care ma cuprind gandindu-ma la frumusetile vazute si traiesc cu speranta ca voi reveni aici nu doar pentru un city break. Vreau sa cred ca v-am fost de folos in oarecare masura,

La buna vedere…

About the author

Despre mine, ce sa zic?
Sunt micul povestitor
Care-ncearca sa va zica
Mai o gluma cat de mica,
Mai un sfat ca nu-i pacat,
Poate-o fi demn de urmat.
Mai sunt multe de vorbit
Si la fel de povestit.
Dar va spun sincer, curat,
Ca asta-i mai important.
Am albit si eu un pic
Cat timp am calatorit.
Si-acum ma pornesc a spune,
Unde-am poposit prin lume.
Si daca ma urmariti,
Veti vedea ca nu gresiti.
Nu vreau sa va mai retin,
Eu aici mereu revin
Cu desaga incarcata,
Cu povesti din lumea toata.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *